Кюстендил отново сред избраните български градове от федерацията за втория сезон на уникалната кампания “Избери снукъра”

Интересът преди година в Кюстендил бе голям.

Основната цел на проекта е да популяризира на джентълменския спорт като средство за превенция на рисково поведение на младите хора

Българската федерация по снукър започва втория сезон на уникалната кампания “Избери снукъра”, която ще се проведе в пет града между 3 и 12 септември. Основната цел на проекта е да се популяризира джентълменският спорт като средство за превенция на рисково поведение на младите хора чрез организиране и провеждане на спортни демонстрации и прояви за създаване на трайни нагласи за практикуване на снукър и възприемане на поведенчески модели съобразно принципите и ценностите на спорта.

Сред избраните градове е отново и Кюстендил, където в последните години играта на зеленото сукно набира голяма популярност, а играчи от местния Снукър Клуб Мастер с треньор Юлиян Петров са сред най-добрите в страната. Спирката на кампанията в града под Хисарлъка е на 5 и 6 септември, като треньори ще бъдат Братислав Кръстев и Георги Величков. Най-добрите български щеки ще покажат първите стъпки на всички желаещи на демонстративните маси, разположени на централни места, като всеки ще може безплатно да хване щеката и да опознае пленителната аура на снукъра.

В първия сезон Кюстендил бе първа спирка на кампанията и се радваше на огромен интерес от страна на любители на тази игра от всички възрасти. Проектът се реализира съвместно от Българската снукър федерация и Министерството на младежта и спорта, със съдействието на домакините от община Кюстендил и Snooker Club Masters Kyustendil.

Останалите избрани градове са Петрич на 3 и 4 септември, на 7-и и 8-и – във Враца, на 9-и и 10-и в София, а на 11-и и 12-и – в “столицата на снукъра” Пловдив.

Завършек на кампанията ще даде “уикенд на отворените врати” в снукър клубовете, членове на БСФ, като всички желаещи ще получат възможност безплатно да играят на масите, да участват в турнири за аматьори и да се запознаят с местните събития и график на тренировките.