Пороят оформи езеро до бившия хлебозавод в Дупница, общината: 3-ма жители са майсторили по стената на реката, ще си заплатят щетите

Водата напираше към дворовете на хората.

Пороят, който се изля на обяд в Дупница, превърна в езеро вътрешната уличка точно до реката зад бившия хлебозавод. Улицата е тясна и с голям наклон, намира се между улиците „Княз Борис I” и „Христо Ботев”.

След оттичането на водата на място остана огромно количество кал.

След дъжда на място до новата подпорна стена на реката се образува гигантска локва, а след оттичането на водата остана огромно количество кал.

Езерето се оттичаше в реката.

Отточните тръби в стената пък едва смогваха да излеят в реката събралата се дъждовна вода. По стената се работеше усилено от лятото до края на миналата година и съоръжението все още е чисто ново.

„Има физическа намеса по стената от страна на живеещи в района. Разбирачи от строителни работи са си правили допълнителни отводнителни канали, при положение че стената все още не е готова, тя все още не е актувана. Установено е, че това са трима души, живеещи на улицата, те са признали вината си. Те ще заплатят на фирмата изпълнител ремонта, който ще се наложи да бъде извършен след тяхната намеса. След това ще мине приемно-предавателна комисия.”, уточниха от пресцентъра на община Дупница.

Стената още не готова, са категорични от общината.

Живеещи на въпросната улица потвърдиха, че при всеки дъжд на мястото се събира огромно количество вода, която за щастие не достига до дворовете им. „Нещо не е направено както трябва”, казаха хората, които отсякоха, че не знаят техни съседи да са извършвали манипулации по стената.

До направата на стената се стигна, след като живеещите в района  бяха застрашени от наводнение, когато реката е пълноводна.

За изпълнението на проекта община Дупница кандидатства и получи финансиране по т.нар. трансгранично сътрудничество, съвместно със сръбския град Гаджин хан и спечели финансиране на стойност 215 000 евро.

Изграждането се забави, след като договорът с фирмата, избрана да извърши строителните дейности, беше прекратен. Строителството започна в края на месец август. На 7 септември се стигна до прекратяването на договора по взаимно съгласие и общината обяви нова обществена поръчка.