Юношите на България на полуфинал на Балканиадата в Турция, дупничаните Венци Зарев и Радослав Асенов с принос за победата като помощници на селекционера Стоев

Момчетата на Мартин Стоев победиха категорично Черна гора

Бившият селекционер на мъжкия национален отбор на България Мартин Стоев класира юношите ни на полуфинал на Балканиадата до 17 години в Истанбул (Турция). Помощници на легендата в българския волейбол са дупничаните – Венцислав Зарев, който е треньор на прекадетите на „Марек Юнион-Ивкони“ и статистикът Радослав Асенов  – треньор на момичешката формация, информира за „Вяра“ шефът от БДЖ – Дупница Теодор Асенов.

Младите български волейболисти се наложиха категорично над тима на Черна гора с 3:0 (25:21, 25:15, 25:9) във втората си среща от Група „А“. Войн Войнов заби 12 точки (5 аса, 4 блока, 75% ефективност в атака) за успеха на България, а Георги Татаров добави още 7 точки за успеха.

Превъзходството на нашите момчета бе толкова голямо, че те оставиха съперника на едва 9 точки в третата част, като реализираха 23 аса в мача.

“Доволен съм от момчетата, бяхме една класа над съперника. Отново дадох шанс на всички за изява, за да не се натрупа умора. Класирахме се за полуфинал и това е най-важното. Предстои ни още един мач срещу Гърция. Гърците не са лош отбор, ще ги наблюдаваме тази вечер срещу Румъния, като победителят от двубоя ще ни последва на полуфинали”, коментира селекционерът Мартин Стоев.

Така това бе втори пореден успех за тима на България, който в първата си среща вчера победи Румъния с 3:0  (25:21, 29:27, 25:16).

В четвъртък вечерта бе последният мач на българския тим от груповата фаза, а съперник е Гърция.

Победителят в турнира ще придобие правото да участва на европейското първенство през 2019 г. На полуфиналите българските волейболисти ще срещнат победителя от мача Турция – Сърбия.