Соколето окървави и Бараково, гръмна се под носа на ченгетата след жестокото убийството на собственичката на „Мръсното кебапче” в Благоевград

 

Радослав Стипцаров – Соколето, главен заподозрян за жестокото убийство на бизнесдамата Снежана в бл. 17-Б в кв. „Струмско” в Благоевград, се самоуби в къща в Бараково. Новината потвърди директорът на полицията в Благоевград старши комисар Николай Хаджиев.

Убийството беше извършено около 1 часа след полунощ. 58- годишната жена е застреляна от упор пред дома ѝ в квартал „Струмско”. Операцията по издирването на извършителя се пренесе в Бароково, където Соколето имал приятели. Ченгетата са атакували къщата на двама братя, които също са арестувани. На място е бил и главният секретар на МВР Младен Маринов, директорът на полицията в Благоевград Николай Хаджиев и на полицията в Кюстендил Елиан Стамболийски.

Предполага се, че Стипцаров е пристигнал в селото веднага след убийството, бил маскиран с перука и въоръжен. Влязъл е в къщата на двамата си приятели, казал им, че е гладен и взел телефоните им. Стипцаров се е самоубил с ловна пушка, от която са изстреляни три патрона, уточниха от полицията. Той се е укривал от полицията от 24 юли, след като срещу него е подадена жалба за кражба на кола и нанасяне на побой над дъщерята на убитата жена. Майката свидетелствала срещу него въпреки натиска от страна на близките му да не го прави.

Хората в Стоб разказаха, че около 9.00 часа тази сутрин от къщата, в която се е скрил Соколето, са чути два изстрела. Къщата е щурмувана от специализиран отряд от София.

Убитата благоевградчанка е собственичка на заведението за бързо хранене, известно като „Мръсното кебапче”. По данни на прокуратурата жената е починала от огнестрелна рана. Огледът на местопрестъплението продължи близо 5 часа. Разпитани са и близките на Соколето.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че убитата се е прибрала с такси, което я е оставило пред блока, влязла е във входа и именно там е причакана. На тялото се натъкнала съседка, жената е починала в резултат на огнестрелна рана в областта на гърдите.

СНИМКИ : БГНЕС