ОбС-Кюстендил гласува исканото финансиране от двата футболни клуба – “Велбъжд” и “Кюстендил”

Дебати имаше единствено при обсъждане на докладната от ФК “Кюстендил”, който е кандидатствал с нередовно Удостоверение за актуално състояние

 

Общински съвет – Кюстендил гласува на последната редовна сесия поисканото финансиране от двата футболни клуба – “Велбъжд” и “Кюстендил”. ФК „Велбъжд” кандидатства за финансиране за следващия спортно-състезателен сезон за 22 324 лв., които са необходими за участие в първенства и турнири, за три формации организирани от БФС.

ФК „Кюстендил” кандидатства за финансиране от община Кюстендил за следващия спортно – състезателен сезон. Сумата, която поиска ФК “Кюстендил”, е почти с 15 хил. лв повече, а именно 36 978 лв., необходими за участие в първенства и турнири, организирани от БФС.

Дебати имаше само при обсъждане на докладната на ФК “Кюстендил”, като отношение взеха съветниците Кирил Станчев, Валери Райчев и Валери Йовев.

Кирил Станчев заяви, че ще подкрепи докладната, но посочи нередности при исканото Удостоверение за актуално състояние, което било към октомври 2011 година.

“Аз имам футболен клуб – “Струмска слава”- Търновлаг и знам как стоят нещата. Това не е коректно, защото много хора от тогава, досега не са между живите. Трябва да знаем – къде превеждаме парите и трябва да следим за изрядността на ФК “Кюстендил”. Сумите трябва да се превеждат само за децата”, каза Станчев.

Валери Райчев обясни, като спортен човек, защо ще гласува с “въздържал се” и подчерта, че това което става е смешно. “Ние се разделяме. Децата ще се бият по трибуните. Два клуба са много за малък град като Кюстендил”, коментира Райчев.

Валери Йовев призова за обединение на двата клуба и от ФК „Кюстендил“ да си оправят регистрацията. Той допълни, че децата са на Кюстендил, не на определен клуб.

“Ние никога не сме правили компромис с контрола и изрядността на документите. Ако имаме сигнали за нередности ще сигнализирам Общинския съвет да преразгледа докладната”, каза в отговор кметът Петър Паунов.

Краси Ценкова