На среща със съветниците от ГЕРБ Перник кметът на Драгичево Викторов обяви: Ще имаме модерна спортна площадка с фитнес уреди

Няма бъде затварян обходният маршрут през с. Горно Драгичево увери местните жители кметът на Драгичево Виктор Викторов по време на съвместен приемен ден с общинските съветници от ПП ГЕРБ-Перник Румяна Гьорева, Любомир Жотев и Любен Лазаров. Кметът обясни, че временната пътна маркировка и конусите са поставени във връзка с извършването на ремонтни дейности на път Е79, където за облекчаване на трафика ще бъде въведено реверсивно движение.

Граждани обсъдиха с представителите на местния законодателен орган и възможността за организиране на нов режим на светофарната уредба на кръстовището за включване от външната магистрала към населеното място. От своя страна общинските съветници поеха ангажимент да окажат съдействие това да се случи в най-кратък срок.

Беше обсъдена и работата на кмета на Драгичево Виктор Викторов за развитие на населеното място. Драгичевци изразиха своята благодарност за новоизградената детска площадка в местната детска градина, но и бяха положително изненадани с новината, че младите хора скоро ще се радват на модерна спортна площадка с фитнес уреди, която ще бъде изградена в двора на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”.

Кметът издаде още, че правителството на Бойко Борисов е отпуснало 6 хил. лева за строително-ремонтни дейности на местния храм „Успение на св. Богородица“.

„Щастливи сме, че жителите на Драгичево имат активна гражданска позиция, хората са съпричастни с проблемите на своето населено място и имат желание да помогнат на кмета за тяхното разрешаване“, сподели председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ Румяна Гьорева.