30- годишен софиянец спретна градина с двуметров канабис и лаборатория в къщата на майка си в радомирското село Владимир

Ченгетата иззеха 104 растения, сухи стръкове, торове, препарати, машини и съоръжения

 

Двама столичани са задържани за производство на наркотици при операция на служители от РУ – Радомир. Спецакцията е разбунила вчера радомирското с. Владимир. Полицаите атакували частен имот, ползван от 30-годишин от столицата, къщата била собственост на майка му. На място полицаите открили цяла поточна линя, обособена в къщата и двора.

Производствената дейност започвала от помещение за разсадъчен материал, преминавала през няколко оранжерии, парник, сушилния за обраните вече стръкове и обособен склад за готовата продукция. Лабораторията била оборудвана с кварцови лампи, вентилатори, климатизация, поливна система, специални машини за бране и сушене. Намерени и иззети са 104 зелени растения с височина от 25 до 250 см. и голямо количество сухи стръкове канабис.

Конфискувани са още специални торове и препарати за пръскане, машини и съоръжения. Задържани за 24 часа по Закона за МВР са 30 и 56-годишни мъже, двамата от гр. София. Те са познати на органите на реда.
Започнато е бързо производство и работата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Радомир.