Петър Миладинов Кодака е задържаният фотаджия в Кюстендил, прокуратурата души за пране на пари

Фотостудиото днес не работеше.

Петър Миладинов Кодака е собственикът на фотото в Кюстендил, което ченгетата обърнаха наопаки при спецакция пред ужасените погледи на кюстендилци. В града той е известен, като първият отворил, фотостудио в Кюстендил. Фотото държал със съпругата си. Той и мъж от ромски произход, който е управител на фирмата, са задържани.

Както писахме, служители на Икономическа полиция иззеха от 46 100 лв., компютърни конфигурации и документи, доказващи тегления на големи парични суми. По непотвърдена информация става въпрос за превеждани големи суми пари от чужбина, които са теглени с цел препиране. Миладинов е извършвал тегления от сметката на фирма и преводи по същата сметка с пълномощно, издадено му от управителя й. Пари по сметката на фирмата са постъпвали и чрез ПОС терминал. Управителят на фирмата се оказал безимотен 53-годишен кюстендилец от ромски произход. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Наша проверка показа, че на вратата на въпросното студио е поставена бележка, с която се уведомяват клиентите, че на 26 юли то няма да работи, а на информационната табела липсва как се казва фирмата и кое е материално-отговорното лице на обекта. Помещението бе полупразно.