„Беласица“ (Петрич) загуби контролата в Първомай от „Вихрен“ с 1:2

Даниел Златков-БГ Роналдо вкара втория гол за „Вихрен“.

С превес на футболистите на „Вихрен“ започна контролният мач между отборите на „Беласица“ и санданския тим. Първото сериозно положение за гостите бе в 14-ата минута, когато Милен Златков (с много добри прояви в срещата) бе изведен в наказателното поле на домакините и очи в очи с вратаря Христов не успя да го простреля. В 20-ата минута вратарят Димитър Христов изпревари за миг изскочилия пред него Александър Якимов от гостите. В 30-ата минута неудържимият в този мач Александър Якимов от отбора на „Вихрен“ навлезе на скорост в наказателното поле на домакините и насочи кълбото към свободния Живко Грозданов, който със страхотен шут опъна мрежата зад Димитър Христов за 0:1.

Малко по-късно вратарят Стоян Деспотов се хвърли в краката на нападателя на „Беласица“ Васил Тачев и предотврати отбелязване на сигурен гол. Милен Златков от гостите прехвърли вратаря на петричани Димитър Христов от 20-ина метра, но топката излезе в аут.

През втората част на срещата се извършиха доста смени в двата отбора. Отборът на гостите продължи да играе по-качествено и с по-опасни контраатаки пред вратата на „Беласица“. В 48-ата минута Венци Стоянов от фаул извиси високо топката в наказателното поле на домакините и там Даниел Златков-БГ Роналдо с глава отклони кълбото, което с помощта на младия петрички вратар бе довкарано в мрежата за 0:2.

На два пъти Васил Тачев отблизо не успя да огорчи стража на гостите. В 59-ата минута влезлият в игра Тодор Кръстев бе изведен в наказателното поле на гостите и от движение простреля вратаря им за 1:2. До края на срещата атаките на двата отбора бяха безплодни и двубоят завърши 2:1 за отбора на „Вихрен“.

След мача наставникът на отбора победител Атанас Ласков сподели: „В този контролен мач не взеха участие вратарят Стефано Кунчев и атакуващият халф Петър Дънгов поради контузии. Доволен съм от старанието на момчетата, участвали в този двубой. Все още има какво да изчистваме до старта на новото първенство”.