Четирима станаха новите в „Марек“, Еньо Кръстовчев започва във „Вихрен“

Дупничани гостуват в Сандански в първия кръг на първенството в Югозападната Трета лига, отреди жребият

 

Футболистът от Дупница Еньо Кръстовчев все пак няма да прекратява активната си състезателна кариера. 34-годишният нападател се раздели с „Марек“ преди около две седмици с намерение да премине в отбора на „Спартак“ (Вн). Той дори направи две тренировки със „соколите“, но му се наложи да се прибере в Дупница и трансферът край морето пропадна. След това Еньо обяви, че се отказва от футбола, но пак е променил решението си и от понеделник ще започне подготовка с отбора на „Вихрен“. Кръстовчев ще играе срещу родния си „Марек“ още в първия кръг на Югозападната Трета лига. Мачът е на 11 август. Ръководството на санданския клуб  стяга много силен тим за стандартите на Трета лига с имена като доскорошният национал Илиян Мицански, Даниел Златков –  БГ Роналдо, Димитър Петков – Макето, Илия Каталски, Живко Грозданов, Александър Якимов, Янислав Тусонджиев, Вальо Георгиев и други.

Еньо Кръстовчев

От „Марек“ определиха програмата за новия сезон като доста трудна. По волята на жребия отборът започва първенството с 2 поредни гостувания. В първия кръг дупничани играят в Сандански срещу „Вихрен“, а във втория с „Балкан“ в Ботевград. Първото домакинство е чак в 3-ия кръг, който е междинен – на 22 август (сряда) срещу „Рилски спортист“. Следва гостуване в Разлог.

Очертава се в шампионата на Югозападната Трета лига „Марек“ да е и най-младият отбор в групата. В тима има няколко юноши на по 18 години, а най-възрастният играч е на 26 години, отчитат от ръководството. Радващото е,  че отново на „Бончук“ ще играят Роби Атанасов, Денис Пидев, Евгени Гроздин и Даниел Димитров.

В предпоследната си контролна среща от лятната подготовка  отборът на „Марек“ загуби в Симитли с 0:1.  По-интересно бе първото полувреме на мача, когато двата тима създадоха по няколко положения за гол, но не успяха да ги реализират.

След почивката постепенно бяха извършени доста смени, а домакините имаха леко предимство в играта. Единственото попадение бе дело на опитния  Борислав Хазуров в 65-ата минута, който след подаване на Кирил Николов намери с глава топката и отбеляза за 1:0.

Последната си проверка преди старта на Югозападната Трета лига „Марек“ ще играе в Бобошево срещу юношите на „Левски-Раковски“ следващата събота, 4 август.

 

Снимка

1 Отборът на „Марек“ загуби в Симитли от „Симитли“ с 0:1

 

2 Еньо Къстовчев продължава във „Вихрен“ засега

 

КАРЕ

1-ви кръг на Югозападната Трета лига

 

„Ботев“ (Ихтиман) – „Миньор“ (Перник)

„Хебър 1918“ (Пазарджик) – „Сливнишки герой“ (Сливница)

„Септември“ (Симитли) – „Балкан“ (Ботевград)

„Банско“ – „Германея“ (Сапарева баня)

„Чавдар“ (Етрополе) – „Спортист“ (Своге)

„Надежда“ (Доброславци) – „Беласица“ (Петрич)

„Велбъжд“ (Кюстендил) – „Пирин“ (Разлог)

„Оборище“ (Панагюрище) – „Рилски спортист“ (Самоков)

„Вихрен“ (Сандански) – „Марек 1915“ (Дупница)