Психично болен мъж накълца гумите на общински коли в Кюстендил, Ивайло Чалъков: Действал е с ножица

Високопроходимият джип за действия при бедствия и аварии към община Кюстендил

Психично болен мъж наряза гумите на 7 автомобила, паркирани в центъра на Кюстендил, като пострадаха и коли на общината.

Срязаните гуми на БМВ, намиращо се на служебния паркинг.

Служителите на МВР установили извършителя в близост до два от поразените автомобили. Става дума за 55-годишен кюстендилец. Установено е, че има здравословен проблем и след медицинско освидетелстване в ЦСМП е предаден на семейството му.

Ивайло Чалъков

Пет от засегнатите автомобили са били на паркинга зад общината, част от тях са и служебни, на администрацията.

Два от атакуваните автомобили са били паркирани на ул. „Люлебургас”. Сред пострадалите коли е и високопроходим джип, който служи за действия при бедствия и аварии към община Кюстендил.

“Получих обаждане от оперативния дежурен в община Кюстендил, който, излизайки да отвори задния вход на сградата на общината, вижда, че 3 автомобила са със спуснати от едната им страна гуми. Веднага пристигнах на място и след преглед на записите на видеонаблюдението видяхме как в 13,41 мин. мъж с бяла шапка, бяла риза, къси панталони и джапанки почва да реже гумите на автомобилите. Установихме, че преди това малко след 9 часа той реже гумите на други два автомобила. Беше облечен с блуза с дълъг ръкав, дълги панталони, с джапанки и чантичка. Въпреки различната дегизировка той бе задържан в района на Второ ОУ благодарение на колегите от РУ-Кюстендил, за което им благодаря. У него бе открита ножица, тънка, с която бе нарязал гумите. Не зная какви са подбудите на този мъж и имало ли е нещо избирателно при вандалския акт, но е вероятно броят на атакуваните автомобили да е много по-голям. Предния ден със служебния джип бях в село Слокощица за спасяването на щъркелче. Ние правим добро, а някои посягат на чужда собственост”, коментира Ивайло Чалъков, главен експерт „Отбранително-мобилизационна подготовка” в община Кюстендил.

По случаите са образувани досъдебни производства в РУ-Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.