10 (не)обичайни знака, че бракът може да завърши с развод

 

Джулиана Гани се развежда със съпруга си Станимир Ташев, потвърди самата тя, като използва социалните мрежи, за да се обърне към феновете си. Джулиана и Станимир сключиха брак в края на август миналата година, а Джулиана заяви, че ще разкрие подробности съвсем скоро.

Любимката от последния сезон на „ВИП Брадър“ и носителка на титлата „Мис Силикон“ вече махна фамилията Ташева от имената си във фейсбук, а след това скри и графата си „семейно положение”. Тя публикува и хумористична картичка, на която пише: „Тук сме аз и гаджето ми“, а на нея няма никого. От своя страна и Станимир смени профилната си снимка във фейсбук от тяхна обща със своя самостоятелна. „Истина е, че се развеждам. Ще говоря за това след седмица, предстои ми пътуване. Нека мине някакво време и тогава ще дам подробности“, споделя Джулиана. За момента тя не коментира каква е причината за края на връзката им, но се говори, че в живота на Джулиана се е появил нов мъж. През последната година двамата със Станимир изглеждаха лудо влюбени.

Факт е, че причините, които могат да доведат до край на връзката с брачната половинка, са милиони, но проучвания, свързани със семейния живот, открехват завесата за няколко любопитни статистики, които със сигурност не сте подозирали, че имат отношение при финала на една любовна история.

Двойката се е оженила млада (около 20-годишни) или след 32-годишна възраст

Младоженците, сключили брак прекалено рано, не са имали възможност да видят живота от гледната точка на улегнали възрастни и да преценят адекватно дали половинката им е правилният човек за тях. Онези, бракували се на по-късен етап, пък по-трудно привикват с навиците, които трябва да си изградят като част от семейство.

Почти всички бракове в рода са били неуспешни

За това не е трудно да се досетите – понякога младите бракувани ги спохожда същата лоша карма, която е проваляла връзки поколения назад в родословните дървета и на мъжа, и на жената.

Брачният съюз е бил направен заради дълг

Тук причината също не е така необичайна – когато в един брак липсва подправката любов, то нормално „гозбата“ да не се получи никак добре и да приключи с край, ала не щастлив.

На повечето си снимки от детството младоженецът е намръщен

Според изследване малките момченца, които са били намусени на снимките в детството, имат много по-голям шанс за неуспешен брак след години, когато пораснат.

Първото дете на семейството е родено по-малко от 8 месеца след сватбата

Има проучване по темата – децата, заченати и родени в близост до датата на сватбата, навяват на мисълта, че сватбата е била направена най-вече заради тази бременност. А брак, осъществен поради такава причина, би могъл да се окаже неуспешен след години.

Съпругата има по-висок доход, отколкото съпругът

Макар и парите да не са всичко, когато жената носи повече финанси в „семейното гнездо“, мъжът се чувства потиснат. Бракът би могъл да е стабилен, стига половинките да изгладят детайлите относно този въпрос и да преразпределят ролите си във връзката, така че никой да не се чувства по-ангажиран със семейството от другия.

Единият си мисли, че винаги е прав

Това е може би най-пагубната причина от всички, изброени дотук. Ако липсва комуникация, ако връзката е един безкраен монолог как другият партньор е виновен за всяко едно ежедневно дразнение, този брак няма да оцелее дълго.

 

 

Please follow and like us: