Кметът на Гърмен Минка Капитанова присъства на прием в резиденцията на посланичката на Мароко, опита от прочутия ментов чай

Н.Пр. Закия ел Мидауи: Кралството ни е с ново лице, оазис на мира е

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова бе сред официалните гости на приема на посланика на Мароко у нас по случай празника на Трона. Празникът се отбелязва на 30 юли – това е денят, в който крал Мохамед Шести се е възкачил на престола преди 19 г.

Поканата към Капитанова е от посланика на Кралство Мароко у нас Н.Пр. Закия ел Мидауи. Тя даде прием в резиденцията си в София. Гостите останаха много доволни от мароканското гостоприемство и имаха възможност да се насладят на прочутия марокански ментов чай.

Кметът на Гърмен Минка Капитанова бе посрещната в резиденцията изключително топло от Н.Пр. Закия ел Мидауи,  която тази година бе в Гоце Делчев на организиран бизнес форум с голяма група посланици на различни мисии у нас. Тогава Н.Пр. Закия ел Мидауи прие поканата на кмета Капитанова и продължи визитата си в региона с още един ден, за да разговарят двете  за бъдещи бизнес начинания.

В края на месец януари тази година посланик Закия ел Мидауи  заедно с придружаващите я лица от мисията посети и някои от селата в общината на Минка Капитанова и остана приятно изненадана от местните хора, тяхното трудолюбие и находчивост.  Тя остана приятно изненадана от ръчно тъканите китеници, от традиционните гозби, сладка от горски боровинки и др.

В словото си на приема Н.Пр. Закия ел Мидауи подчерта, че 19 години след възкачването на трона на Н. В. крал Мохамед Шести Мароко представя пред света едно ново лице. То е „открита строителна площадка“ и „оазис на мир и стабилност“, като напредва със сигурна крачка, за да се присъедини към развитите страни.