5000 души се веселиха в Блажиево и виха хора с танцьорите на Амбарков, кметът Пл. Караканов: Община Бобошево даде само 750 лв., съборът ни излезе 4000

 Блажиевският кмет Пламен Караканов със слатинската кметица Сашка Тренева и кмета на село Усойка Васил Соколов

Малките танцьори на хореографа Кирил Амбарков от Овчарци и Ресилово взривиха събора в бобошевското село Блажиево, където около 5000 души се веселиха и пресушиха няколко казана курбан.

Готвачът на курбана за събора Йордан Кадийски с половинката си

„Община Бобошево даде само 750 лв. Съборът ни излезе 4000 лв. и се осъществи благодарение на спонсори от региона”, отчете кметът Пламен Караканов.

Зам. областният Райчо Цветин разпери голям чадър над половинката си Еми.

На събора се стекоха хора от Усойка заедно с кмета Васил Соколов, цяло село Слатино с кметицата си Сашка Тренева, съветниците Стефан Тачев и  Гергана Виделова, цял Каменик, много дупничани и сапаревобанци. В разгара на веселбата съборяните се израдваха на голяма заря.

Кметът на Крайни дол също уважи празника на Блажиево
Кметът Караканов с гостите си от Усойка – Иван и Магдалена Попови с Иван-младши

Зам. областният управител Райчо Цветин пристигна на събора с цялото си домочадие – дъщеричката Мила, сина Калин и съпругата Емилия. Тя пък се оказа голяма игрохорка.

Солисти от ансамбъл „Пирин” пяха за блажиевци на събора.
Бизнесдамата Магделена Попова с Иван-младши се включи в хорото.

Известното бизнес семейство от село Усойка Магделена и Иван Попови със сина си Иван също се веселиха на събора. Магделена Попова и Иван-младши се хванаха веднага на хоро.