Каракачанов се подложи на тест за наркотици, за да съди “лицето с жълтите гащи”

Военният министър обвини Марешки, че му скъсвал телефоните, за да може "да се намъкне в правителството".

Красимир Каракачанов ще съди Веселин Марешки заради обвиненията, че употребява прахообразни лекарства. Тъй като военният министър разбира словосъчетанието като намек за наркотици, той съобщи, че си е направил тест във Военна болница и резултатът е отрицателен.

“Това ще влезе в съда”, категоричен бе Каракачанов в сутрешния блок на bTV, след като обясни как е дал урина във ВМА, “както го правят спортистите”. Той бе провокиран да говори по темата от водещата Мария Цънцарова, която излъчи предишен коментар на Веселин Марешки по негов адрес. От кадрите се видя, че дрескодът на лидера на “Воля” включва панталон в жълто. Това беше достатъчно на Каракачанов да атакува остро: “Лицето с жълтите гащи говори глупости. Скъсваше ми телефоните с идеята да правим по-голям блок, за да може да се намъкне в правителството.” След това той отново натърти, че “за всички глупости, които този господин с жълти панталонки говори, има съд.”

По време на интервюто Красимир Каракачанов на няколко пъти настоя, че като един от тримата лидери на “Обединени патриоти” не се чувства патерица на ГЕРБ. Той дори върна “комплимента” на Марешки, като обърна внимание как се е случвало предложения на най-голямата парламентарна група да минават с гласовете на “Воля”.