Деца у нас говорят по телефона по 10 пъти в час

Имало случаи, когато деца говорят по телефона по 10 пъти по време на учебните занятия, което пречи на учебния процес.

Свръхзагрижени майки искат да чуват децата си буквално на половин час, но това пречи на учебния процес

 

И в България има забрана за телефони в училище. Тя обаче масово не се спазва и вината за това е не толкова на децата, колкото на родителите. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на 51-во СОУ в София Асен Александров по повод информацията, че в Гърция и Франция забраняват използването на телефони в училище.

Има случаи, когато деца говорят по телефона по 10 пъти по време на учебните занятия, което пречи на учебния процес. По правилник е казано, че в междучасията може да се ползват телефоните. Министерството много ясно е казало – да не се използват в учебните часове, заяви Александров.

Когато свръхзагрижени майки искат да чуват децата си буквално на половин час, това пречи на учебния процес, добави той.

Отношенията между учителите и учениците са в известна степен отражения на отношенията между учителите и родителите, каза още Асен Александров.

Винаги съм държала да имам контакт с детето си и не съм толерирала забраната за ползването, каза психологът Ина Антонова, която също бе гост в студиото на “Здравей, България”. Училището като институция не е достатъчно авторитарно и от там идва проблемът с поведението на учениците, посочи тя.