Валери Симеонов: Ще си закача релса на врата, ще скоча и ще се удавя, ако промените в Плана за Пирин бъдат отменени окончателно

Вицепремиерът със закана за самоубийство, ако промените в Плана за Пирин бъдат отменени окончателно.

Валери Симеонов потвърди с гръмка закана за самоубийство, че ще отстоява докрай намеренията за разширяване на ски лифта в Банско. За целта на следващото заседание на Министерския съвет той ще предложи държавата да обжалва решението на тричленния състав на Върховния административен съд (ВАС) да отмени приетите от МС промени в Плана за управление на Пирин.

“Трябва да има последователност в поведението на всеки индивид и на всеки орган. Министерският съвет има решение за приоритетно подпомагане на изграждането на втори лифт. Така че задължително трябва да обжалваме”, заявява пред в. “Сега” Валери Симеонов. Попитан какви ще бъдат действията на кабинета, ако и следващата инстанция потвърди решението на тричленния състав на ВАС, вицепремиерът отговаря: “Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя”.

Запознати със случая споделиха вчера, че Валери Симеонов е заплашил да подаде оставка, ако Министерският съвет не продължи борбата за промените в плана за Пирин. Очаква се предложението му да не се отстъпва нито крачка назад да бъде прието и в крайна сметка държавата да обжалва решението на ВАС.