Жители на Говедарци се ожалиха на депутата Милушев: Цялото село е в дупки, водата не става за пиене, дървата се бавят…

Народният представител: Шефът на ДГС – Самоков инж. Кроснев обясни, че списъците с дърва за огрев още не са му изпратени от кметството…

 

С въпроси защо улиците на самоковското село Говедарци са осеяни с дупки и защо е пълно със сметища местните жители засипаха депутата от ГЕРБ Валентин Милушев. Той посети жителите на Говедарци, за да обсъдят проблемите, които ги тревожат. Милушев отиде при хората заедно с екипа си, изслуша ги и обеща да помогне за решаване на някои от проблемите. Оказа се, че най-голямото село в Самоковско има и големи кахъри. Един от тях са лошите улици и сметищата около населеното място. Хората се оплакаха още, че водата от години е мътна, нямало филтри, а през тези месеци, в които вали като из ведро, положенитео се влошавало. „Улиците не са асфалтирани, градинките са неокосени, боклуците са навсякъде – това виждат туристите. Вече има много къщи за гости, хотели, а водата е ужасна, пречиствателна станция в селото няма – това ли е туризмът според властта в Говедарци и Самоков?“ – питат местните.

В отговор на поставения проблем със забавеното снабдяване с дърва за огрев Валентин Милушев се е свързал с шефа на ДГС – Самоков инж. Кроснев, който го е уведомил, че все още не са му пратени списъците на хората от Говедарци, които трябва да получат дърва. Списъците трябва да се изпратят от кметството на селото. Друг от обсъжданите въпроси е свързан с неработещата от години писта над селото. Милушев заяви, че ще се свърже със собственика на имота – Христо Ковачки, и с Валери Гигов, известен в Самоковско като Кутата, който отговарял за ски съоръженията, за да обсъдят дали може да се пусне лифтът през зимата.

До Валентин Милушев са изпратени десетки сигнали от жители на селата, сред които от село Шипочане за непочистено корито на реката, минаваща в селото. Самоковци биха тревога и за непочистеното корито на река Боклуджа с настояване институциите да си свършат работата.