Цигани нападнаха полицаи с брадви и сапове, петима са задържани, а други трима са обявени за издирване

Истински екшън се е разразил предната вечер в хасковския квартал “Република”, при който има пострадал полицай.  

Въоръжени с брадви, сапове и улуци цигани нападнаха полицаи, повикани от 20-годишна жена, която била заплашена от съпруга си и баща му, че ще й вземат детето, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Изпратеният веднага на място автопатрулен екип установил двама мъже на 28 и 54 години. И в присъствието на полицаите те отправяли заплахи към жената, отказвайки да й върнат детето. Мъжете насочили агресията си и към служителите на реда, които им отправили предупреждение и ги поканили в районното управление за изясняване на случая.

В този момент с два леки автомобила пристигнали още осем души и с брадви, сапове и улуци и нападнали униформените. Един от тях ударил с юмрук в областта на главата полицай.

Униформените произвели предупредителни изстрели във въздуха. Задържани са петима, други трима се издирват. Пострадалият полицейски служител е с лека телесна повреда, оказана му е медицинска помощ.

По случая е образувано бързо производство, работата по което продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Хасково.