Собственици на винарна – Сотир Батев и Иван Гиздаков, строят комплекс с плувен басейн в Сандански

Иван Гиздаков

С басейн ще разшири и къщата си за гости в Хаджидимовско съпругата на бившия депутат Д. Гамишев – Боянка

 

Собственици на винарна изба ще строят басейн със спортна и  детска площадка в Сандански. Това става ясно от решение на РИОСВ-Благоевград, според което инвестиционното намерение не се нуждае от извършване на оценка за въздействие върху околната среда.

Димитър Гамишев

Възложител е фирма „Вила Синтика”. Според справка в Търговския регистър фирмата е от Сандански, с представител Христина Тодорова Стоянова. В Съвета на директорите са Хр. Стоянова, Иван Бориславов Гиздаков
Сотир Георгиев Батев, Гергана Иванова Кочева – Петрова. Иван Гиздаков, Сотир Батев, Георги Петров стопанисват винарска изба в Сандански. Според идеята на инвеститорите басейнът, площадките и лятна тераса към тях ще се направят в местността Соколовец на площ от 5269 кв.м. Откритият плувен басейн ще бъде с неправилна форма, 400 кв.м. Освен това ще има и паркинг и нови пешеходни алеи. Басейнът ще се снабдява с вода от преминаващия през имота водопровод. Условие на РИОСВ обаче е басейнът да отговаря на изискванията за хигиена.

С басейн ще разшири и къщата си за гости в хаджидимовското село Гайтаниново съпругата на бившия депутат от Гоце Делчев Димитър Гамишев – Боянка. Къщата за гости е вдигната с финансиране от 400 000 лв. по европрограми. Идеята за басейна е представена пред община Хаджидимово и екоминистерството чрез фирмата ЕТ „Боянка Гамишева”. Басейнът е с площ от 23 кв. м и обем до 100 куб. м. Ще се пълни от водопроводната мрежа на населеното място, а отпадъчните води ще се отвеждат в изградено пречистващо съоръжение.

Припомняме, Димитър Гамишев подаде оставка, след като стана ясно, че НАП е започнала данъчна проверка срещу него. Според информацията той е прехвърлил своя фирма със задължения на дружество, управлявано от малоимотен гражданин. Според информация, огласена от опозицията в парламента, фирмата на Гамишев дължала на хазната 200 хил. лв. „Фирмата ми имаше 0 лв. задължения, когато беше продадена, купувачът не е малоимотен”, коментира Гамишев. Проверка в Търговския регистър показва, че купувачът на фирмата на Гамишев е  “Файнест Асошиътс” ЕООД, собственик е Георги Георгиев, който става и управител на дружеството на Гамишев. Същото лице по данни от Търговския регистър участва в още над 100 фирми.