1000 съборяни в с. Ключ останаха непоздравени от кмета на Петрич Бръчков, управникът на селото Марков: От врата на врата събрах 3000 лв. за празника, да беше дошъл 

Христо Марков

Хората: Марков не прочете поздравителния адрес, идеше му да го хвърли в реката

 

Управникът на петричкото село Ключ Христо Марков хвърли словесна бомба срещу кмета на Петрич Димитър Бръчков навръх традиционния селски събор. След като драсна 10-минутно слово, любезна дама поднесе на Марков да прочете поздравителен адрес от Бръчков:

Димитър Бръчков

„Кметът демонстративно отказа да го прочете, идеше му да го хвърли в реката. „Няма да го прочета”, отсече той”, звъняха в редакцията на вестник „Вяра” десетки съборяни, впечатлени от дързостта на Христо Марков.

Свързахме се с кмета Христо Марков: „Не ни дадоха пари за събора, благоустрояването куца, детската площадка чака 4 чувала бетон, за да се завърши и стои така. Какви са тези поздравителни адреси, защо не дойде?”.

Докато кметът бил на микрофона, пък гръмнал водопроводът и цялото село останало без вода. Аварията се развихрила пред над 1000 жители и гости на селото.

„За първи път служителите на ВиК хвърчаха като отряд за бързо реагиране. Отстраниха аварията за броени минути и направиха възможно певицата Валя Найденова и огражденската четворка да си изпеят песните безгрижно”, разказаха хората.

 „Да, отказах да прочета поздрава на кмета Бръчков”, потвърди Марков и продължи: „Внесох няколко докладни да ни се отпуснат средства от бюджета за събора. Има гласувани, предвидени по бюджет средства, не зная колко са, на другите села дава по 800, по 1000 лв., а на нас нито стотинка. Аз се срамувам и притеснявам как да посрещна празника без пукнат лев. Какво мислите, че направих, от къща на къща ходих и обяснявах какво е положението. Няма човек, който да не ми помогна, събрах 3000 лв. Даже ме питаха дали има нужда от още пари, втори ден тече съборът. Имаше заря първия ден, пя Валя, хората играха до 1 часа през нощта, без да спират, днес продължаваме със свободни борби. 150 лв. съм предвидил за първа награда. Нямам нищо против кмета Бръчков, но искам малко повече уважение, не искам да правя политика с дребни заяждания, не съм от ГЕРБ, а от партията на бившия кмет Вельо Илиев. Но не заради това не прочетох поздравителния адрес. Администрацията на общината грубо пренебрегва ангажиментите си към селото.”