Бащата на дупнишкия бизнесмен Д. Аттарян – Бердж: Ревността убива брака и любовта

Застрахователят Бердж Аттарян сам си помпа и гумите на джипа. 

87-годишният застраховател пращи от енергия, сам помпа гумите на джипа си

 

87-годишният бивш застраховател и баща на строителния предприемач Даниел Аттарян – Бердж, раздаваше съвети за любовта, докато помпаше гумата на джипа си в Дупница.

Даниел Аттарян

Той чакаше заедно със съпругата му ред във фризьорския салон и през това време се зае да поправи задната гума на возилото.

От мъдростта на годините си Бердж посъветва младите: „Ревността убива не само любовта и брака, а изобщо убива! Затова си пазете нервите от ревност и семейни раздори. Хранете се нормално и не прекалявайте с чашката и цигарите”, Бердж Аттарян е с младежки дух и в пълна кондиция въпреки достолепната си възраст. Сам обслужва джипа си, грижи се за домакинството заедно със съпругата си и обича разходките сред природата. „Не занимавам сина си с излишни неща и не му преча на работата. Не се бъркам и в живота на внуците си, които също са много отговорни в учението и работата си. Справят се успешно. Човек не само може да е дълголетник, но и да е пълен с енергия въпреки възрастта. За целта трябва да се спазват прости правила – не се нервирайте за дребни и излишни неща, бъдете добронамерени”, казва Аттарян-баща.