Отпускат още 1 млн. лв. на Банско, кметът Икономов: Правим пътен обръч, свързващ републиканската пътна мрежа и туристическата зона

Министерски съвет одобри допълнителен бюджетен трансфер за община Банско в размер на 1 000 000 лева. Средствата ще бъдат използвани целево за доизграждането на ул. „Найден Геров” в курорта и свързването й с Околовръстен път, водещ към републиканската пътна мрежа.
„Благодаря на премиера, г-н Бойко Борисов и на цялото правителство за оказаната подкрепа. С изграждането на тази улица ще направим своеобразен пътен обръч, който да прави връзката между републиканската пътна мрежа и туристическата зона. Това ще позволи в натоварените месеци по време на активния туристически сезон, трафика да бъде насочен към периферията на града, като по този начин ще се облекчи движението на МПС в централната градска част и ще се подобри достъпа до туристическата зона. В момента текат отчуждителни процедури, след което ще започнем строителните дейности” заяви кметът Георги Икономов.
„Добрата работа на правителството по отношение на събираемостта и повишаването на приходите в държавната хазна дава красноречив резултат. Приветстваме решението на правителството част от средствата от излишъка да бъдат насочени за финансирането на регионални проекти от високо обществено значение. В тази връзка, инвестициите за развитие на инфраструктурата в нашата община подобрява не само нейния облик, но и представата на чужденците за България” допълни той.