7 неочаквани признака, че сте бременна!

Умора, гадене, често ходене до тоалетната – това са симптоми, които са добре познати на всички и са характерни при повечето жени по време на бременността. Има обаче и други признаци, които тялото може да изпрати към майката, за да й каже, че ще вдъхне живот. В следващите редове ще видите кои са те. При наличието на някои от тези симптоми е добре да отидете на лекар и да се прегледате, за да разберете каква точно е причината за тях.

Запушен нос през нощта

Събуждате ли се със запушен нос? Или може би имате хрема през целия ден? Причината за това – увеличено производство на лигавични секрети по време на бременност.

Вкус на желязо в устата

Промяната на вкусовата перцепция се нарича дисгеузия и обикновено може да ви се случи през първите три месеца от бременността. Все пак този признак може да продължи и по време на цялата бременност.

Подуване

Коремът на някои жени се надува заради повишаване на газовете и по-трудното им изпускане.

Кървене на венците и носа

Това е друг не особено често срещан признак на бременността. Поради увеличението на нивото на женските полови хормони венците се възпаляват и могат да започнат да кървят по време на миене. Бременността също предизвиква вазодилатация в носа – което може да причини кървене.

Запек

Тъй като става дума за функциите на тялото, заслужава да се отбележат нарушенията в червата, причинени от същите хормонални промени. Може да се наложи да останете с книга в тоалетната.

Сънища и кошмари

Бъдещите майки често имат много ярки сънища и кошмари. Една от причините е промяната в хормоните.

Виене на свят

Женският организъм често реагира на раждането на нов живот чрез понижаване на кръвното налягане. Освен това, когато коремът расте, центърът на тежестта се променя. Всичко това води до световъртеж./jenata.blitz.bg