Ремонтират разрушения от сръбски ТИР мост при Трън, областният И. Соколова: В момента Гранична полиция го пази, завоят е коварен

Предстои възстановяване и укрепване на моста в началото на град Трън. Това стана ясно на среща между директора на Агенция «Пътна инфраструктура» и областния управител на Перник Ирена Соколова. Тя е изтъкнала, че това е приоритетен обект, чието спешно изпълнение се налага поради факта, че е единственият подстъп от и към града. „Преди месеци сръбски ТИР, завъртайки се на заледения мост, счупи двете бетонни мантинели – перилата на моста. След спасителна акция за спасяването на шофьора на ТИР-а и изваждането му последиците останаха за нас. Силно ограничена е възможността за движение, тъй като в момента счупените бетонни съоръжения са заменени с едни специални устройства, които стесняват пътя още повече“, каза Ирена Соколова.

Областният управител на Перник настоява рехабилитацията на пътя да завърши преди началото на зимния сезон.

„В момента един патрул на Гранична полиция стои преди моста, който е с почти 90-градусов завой. Нуждата ни от спешен ремонт е безпрецедентна“, каза Ирена Соколова.

Според нея е възложено проектиране на моста и вече има готовност с проекта. До дни документите ще бъдат внесени, за да започне бързото възстановяване на този единствен подстъп към град Трън.