Божията любов настоява да спрем да се фокусираме върху нашите неуспехи и грехове, и вместо това да се съсредоточим върху богатствата, които ни се предлагат в Христа! Уморени ли сте да живеете като просяк, когато сте снабден с всичко, от което се нуждаете? Може би фокусът ви не е правилен. Вие сте склонни да наблягате на вашите слабости, изкушения и миналите неуспехи, а когато погледнете вътре в собственото си сърце, това, което виждате ви обезкуражава. Позволявате на вината да проникне във вас. Възлюбени, трябва да гледате към Исуса, Авторът и Завършителят на вашата вяра! Когато Сатана дойде и посочи някоя слабост в сърцето ви, вие имате пълното право да отговорите: „Моят Бог вече знае всичко и все още ме обича! Той ми е дал всичко, от което се нуждая, за да имам победа и да я задържа.” „Относно всичко, в което нашето сърце ни осъжда; защото Бог е по-голям от сърцето ни и знае всичко” (1 Йоан 3:20). Той знае всичко за вас и все още ви обича.  Бог ви призовава: „Нека пристъпваме с дръзновение към престола на благодатта, за да придобием милост, и да намерим благодат, която да помага благовременно” (Евреи 4:16).

Ето как да получите това, от което се нуждаете:

  1. Пристъпете с дръзновение към Неговия престол и поискайте да ви бъде дадена щедро цялата благодат и милост, необходими ви, за да преминете през всяко изкушение и изпитание. Дяволът има милиони начини да ви накара да се чувствате виновни, страхливи, осъдени и объркани. Той ще ви каже: „Чувстваш се по този начин, защото имаш боклук в сърцето си!” Но аз спрях да гледам в сърцето си преди много време, защото винаги е черно. Въпреки това, за моя Отец е бяло. Няма значение как се чувствате. Просто погледнете към Божието Слово какво направи Исус. Той ви направи чисти!
  2. Не вие отидохте при Господа и Му казахте: „Отче, искам всичко, което имаш!” Не! Той беше Този, Който ви покани, като каза: „Всичко, което имам е твое. Ела и го вземи!”
  3. Повярвайте в Неговото Слово! Библията казва, че всичко, което Той има за нас се получава чрез вяра. Трябва само да кажете с вяра: „Господи Исусе, залей ме с Твоя мир, защото Ти каза, че той е мой! Изисквам мир за душата си.”

Вие не можете да постигнете това със собствени сили. Не можете да го спечелите с пеене или хваление. Не! То е резултат от това да си вкоренен и основан в откровението за Божията любов към теб. Това не идва като чувство, а по-скоро в Словото, което самият Той е казал: „В Моя дом има достатъчно хляб!“

  1. Вземете Божието Слово и разбийте на парчета всеки страх, вина и осъждение! Отхвърлете всичко това – то не е от Бога! Може да кажете: „Нека дяволът дойде при мен с лъжите си. Моят Отец вече знае всичко и Той ми е простил и ме е очистил. Няма вина или осъждение спрямо мен. Аз съм свободен!”

Може да кажете: „Господи Исусе, аз знам, че ще правя грешки. Но нищо няма да ме разклати, защото Ти имаш всичко, от което имам нужда, за да получа победа и да живея в нея.”

Дейвид Уилкерсън