Ексцентричната идея разбуни духовете в Пловдив: Кучетата на разходка само с памперс. Задължително!

Кучетата с памперси – възможно ли е?

Управител на общинско предприятие в Пловдив предлага кучетата в града да се извеждат на публични места задължително с памперси. Идеята му обаче се стори ексцентрична и разбуни духовете в Града под тепетата. Стоян Алексиев, управител на “Паркове и градини” в Пловдив, обаче смята, че това ще е добре за хигиената.

“Когато стопаните на кучета ходят на обществени места като паркове и градини, е забранено за кучета, но те преминават. Нека да са с памперси кучетата, за да няма да има зацапвания, няма да има замърсявания”, аргументира се той пред bTV. Като друг мотив Алексиев посочи инцидента, предизвикан от облекчаващо се куче и завършил със стрелба в подлез в София.

Собствениците на кучета обаче не приемат с ентусиазъм предложението да разхождат любимците си, увити в памперси: “Абсурдно е“, “Как ще му сложа памперс“, “Тоя на “Паркове и градини“  да си сложи памперси и да дойде да ни даде пример“.

Гражданите, които търсят прохлада в пловдивските паркове, одобряват предложението: “Изхождат се и не им събират изпражненията, поне това да правят“, “Някой ги разхожда на каишка, но други ги пускат и кучетата правят мръсотия на всяка крачка“. Управителят на “Паркове и градини” има намерение да подложи идеята на публично обсъждане.