37-годишният С. Дамянов е шофьорът беглец, забил форда си в закусвалня в Благоевград, арестуваха го след 4 дни издирване

Фордът се заби в закусвалня в Благоевград.

Превозни средства започнаха да се забиват в сгради за „добър ден”, фиат се вряза в дюнерджийница в столицата

 

37-годишният С. Дамянов от Благоевград е арестуван след няколкодневно издирване в Благоевград. Оказа се, че това е шофьорът, който почти порути баничарница в Благоевград с форд.

Шофьорът избяга, но по-късно бе заловен.

След като заби колата си в търговския обект, той избяга и бе издирван с дни от полицията. Според последните информации е направил пълни самопризнания и е арестуван.

Фиат се заби в дюнерджийница в столицата.

Инцидентът на 4 август, около 12,15 часа на кръстовище между ул. “Ал. Стамболийски“ и ул. “Полк. Дрангов”, при наличие на пътна маркировка М1, водачът предприел изпреварване при колона от автомобили. При тази рискована маневра той се ударил в завиващ наляво лек автомобил „Мерцедес“ и продължил движението си. При последвалия силен страничен сблъсък между двете коли фордът рикошира и се забива в баничарницата, разрушавайки стената на къщата, след което се забил в закусвалнята, намираща се на ъгъла на улица “Полк. Дрангов”. Шофьорът бил с малко дете.

След това на място пристига жена, която се опитва да поеме вината и казва, че тя е била зад волана. Като по чудо няма пострадали.

Момент от столичния инцидент

Забиването на коли в търговски обекти започва да става ежедневие. В столицата камион удари кола, а тя се заби в заведение за бързо хранене. Сив „Фиат Пунто” се вряза в дюнерджийница на бул. ”Сливница”, близо до Сточна гара. Определено зрелищното меле предизвика суматоха, тъй като голям брой свидетели на катастрофата публикуваха снимки. Постовете пък събраха редица коментари. Колата е със софийска регистрация. Не е ясно дали има ранени.