Самоковци: 8 месеца чакаме ремонт на ул. „Абаджийска“, дупките поглъщат коли…

Добрата новина е, че канализацията на цялата улица ще бъде обновена, заделени са 28 565 лв.

 

8 месеца жителите на улица „Абаджийска” в Самоков чакат ремонт. Това алармираха пред „Вяра” самоковци. Те обясниха, че докато чакат улицата им да бъде обновена, дупките по нея стават все по-големи.

Една от ямите зее толкова брутално, че на автомобилите им е трудно да я заобиколят, обясниха хората. „Районът се води в широк център, но състоянието на улицата е потресаващо. Част от улицата беше разкопана от наета фирма още през месец декември миналата година заради запушена канализация. След 8 месеца не се полага асфалт. Защо не се прави нищо по въпроса, прекалено е. На ден по нея минават стотици коли, пешеходци, прахът е неописуем, замърсяват се търговските обекти, които са в непосредствена близост, домовете ни! Всеки ден се надяваме да не стане някой инцидент, а като минаваш оттам, стискаш палци автомобилът ти да остане цял”, възмущава се един от жителите на квартала.

Добрата новина е, че канализацията на цялата ул. „Абаджийска” ще бъде ремонтирана основно. На юлската сесия по докладна на кмета Владимир Георгиев Общинският съвет гласува решения за утвърждаване на промени в бюджета на община Самоков за 2018 г. С тях Общинският съвет тогава разреши да се отпуснат пари от бюджета по Списъка за капиталови разходи за 2018 г. за основен ремонт на канализацията на ул. „Абаджийска“ –  Самоков на стойност 28 565 лв. Средствата се осигуряват по дейност 603 „Водоснабдяване и канализация”, § 10-30 „Текущ ремонт”.