Кметът на Банско Георги Икономов: БСП да не разделя общините на партиен принцип

Георги Икономов

Правителството отпусна на курортната община 1 млн. лв. за ремонти

 

Българските общини принадлежат на техните граждани, все едно как гласуват и кого избират. Това заяви кметът на община Банско Георги Икономов. Той направи този коментар по повод пресконференцията, на която социалистите атакуваха решението на Министерския съвет от 1 август тази година, по силата на което се отпускат допълнителни целеви трансфери на много български общини за финансиране на общински проекти с високо обществено значение.
„Това стана възможно благодарение на добрата работа на правителството по отношение на събираемостта и приходите в държавната хазна. Повече от видно е, че именно този неоспорим факт силно безпокои ръководството на социалистите.
Водени от старите си нагласи да разделят обществото, днес те се опитаха да го противопоставят, този път по линия на общините, като ги етикетираха като общини на ГЕРБ, ДПС и БСП”, заяви градоначалникът на зимния курорт.
Той припомни на социалистите, че по силата на Конституцията всяко българско правителство трябва да работи за просперитета на българските общини и хората, които работят, живеят и отглеждат децата си по места. Всеки успех на местната власт, подкрепян от държавната, води до подобряване на градската среда и на условията на живот на жителите.
„Използваме случая, от името на гражданите на община Банско, да благодарим на българското правителство, което със своето решение направи възможно още един проект да бъде реализиран в града. Убедени сме, че така реагират хората и в другите общини, на които са отпуснати целеви средства с Постановлението на МС, в това число и членовете на БСП в тях, на които участниците в пресконференцията на БСП дължат  извинение за обидното положение, в което ги поставиха, разделяйки ги на партиен принцип от съгражданите им”, допълва Георги Икономов. Припомняме, Министерският съвет одобри допълнителен бюджетен трансфер за община Банско в размер на 1 000 000 лева. Средствата ще бъдат използвани целево за доизграждането на ул. „Найден Геров” в курорта и свързването й с Околовръстен път, водещ към републиканската пътна мрежа.
„Благодаря на премиера, г-н Бойко Борисов, и на цялото правителство за оказаната подкрепа. С изграждането на тази улица ще направим своеобразен пътен обръч, който да прави връзката между републиканската пътна мрежа и туристическата зона. Това ще позволи в натоварените месеци по време на активния туристически сезон трафикът да бъде насочен към периферията на града, като по този начин ще се облекчи движението на МПС в централната градска част и ще се подобри достъпът до туристическата зона. В момента текат отчуждителни процедури, след което ще започнем строителните дейности”, заяви кметът Георги Икономов.