Мъжът на съветника Ждрапанска – Дъбицата, отвори кръчма пред община Сандански, бащата и братът на Я. Аргиров надзирават обекти за милиони

Съпругът на Виолета Ждрапанска- Кольо

Тони Цанев бори жаждата на санданчани в заведение зад старата община, лидерът на ВМРО Николай Шаламандов монтира нонстоп климатици

 

Съпругът на общинския съветник от НФСБ Виолета Ждрапанска – Николай Мавродиев, известен с прякора Дъбицата, отвори кръчма в двора на ветеринарната лечебница срещу входа на община Сандански.

Живко Иванов (вляво) и Виолета Ждрапанска

Кольо има стадо с 200 крави и 5000 дка земи. По непотвърдена информация той е получил земеделски земи и от община Сандански, за което сме отправили запитване.

Евгени Панайотов (вторият отляво надясно)

Цял град се чуди с какви протекции и колко силни хора трябва да имаш зад гърба си, за да отвориш заведение в двора на държавна институция?

Явор Аргиров

Началник на ветеринарната лечебница е доскорошният шеф на Общинския съвет, сега общински съветник, Георги Синански.

Николай Шаламандов

Заведението не издава касови бележки, установи екип на вестник „Вяра”. След като пихме по кафе на мястото, трябваше да си изпросим касова бележка.

Тони Цанев (първият в дясно)

Фирмата е „Илия” ЕООД, кръстена на името на сина на Кольо Дъбицата от първия му брак. На място се продава кафе, алкохол, храна…

Иван Аргиров на водосвета на околовръстния път (вторият отдясно наляво)

„Лично заведение нямам, нямам право да имам и по закон. Всеки, навършил 18 години, има право да развива бизнес, така че и синът на съпруга ми има това право. Пратете данъчна ревизия и заведете данъчните да извършат проверка”, коментира Ждрапанска.

Георги Синански (първият в дясно)

Тя влезе в Общинския съвет на мястото на Йорданка Нонева.

Хората на Валери Симеонов успяха да вкарат двама общински съветници в ОбС-Сандански в лицето на Живко Иванов и Нонева, която обаче стана шеф на отдела по еврофондове и на нейно място влезе третата в листата – Ждрапанска.

Ако Ждрапански могат да се похвалят с нова придобивка – кръчма, то Живко Иванов консултира европейски проекти като „Енергийна ефективност”.

„Нямам информация Ждрапанска да има заведение или да е свързана по някакъв начин със заведение. Доколкото зная, заведението, за което говорите, е на сина на мъжа й. Ждрапанска не е в конфликт на интереси, тя не е свързана с това заведение, аз не съм в конфликт на интереси по отношение на работата ми в „Бизнес-информационен и консултантски център в Сандански”. Това е сдружение с нестопанска цел в полза на обществото. Ние помагаме на общини от Югозапада и не получаваме финансиране от тях, финансиране получаваме, когато кандидатстваме по проекти. Не съм консултант на община Сандански по европроекти за енергийна ефективност, общината не ми плаща нищо”, коментира Живко Иванов.

Със заведение се сдоби и общинският съветник Тони Цанев. Неговата кръчма е точно зад старата община. Общинският съветник Евгени Панайотов също не стои на една заплата на съветник, той е надзорник по няколко строителни обекта. Лидерът на ВМРО Николай Шаламандов пък монтира нонстоп климатици.

Вътре в играта са и най-устатите общински съветници Явор Аргиров и Евгени Панайотов. Двамата имат семейни фирми, с които осъществяват надзор над строителните обекти на общината по европроекти. В Сандански се коментира, че Панайотов трудно се справя с конкуренцията на Аргирови, които му оставили само 1-2 обекта. Управител на фирмата е братът на съветника – Станислав. Иван Аргиров е бивш председател на БСП преди много години и шеф на строително предприятие „Медика”. В момента има надзорна фирма.

Последната работна площадка на Аргирови е обновеният за около 2 млн. лв. околовръстен път на Сандански. Бащата на Явор Аргиров беше сред гостите на тържествения водосвет. Фирмата ще работи и на новоизграждащата се спортна зала в Сандански за 2 млн. лв.

В Сандански Явор Аргиров е популярен като „бизнес съветник”, той се занимава с преотреждане на земеделски земи.