Кметът Георги Икономов се възхити: Банско е един от най-зелените и поддържани български градове

Георги Икономов

Кметът на община Банско Георги Икономов се похвали със зеленината в курорта.

„Всеки, който има очи за красивото, ще признае, че Банско е един от най-зелените и поддържани български градове. Това обаче не идва даром. За да го постигнем и поддържаме, влагаме желание, усилия и средства. Напоследък зачестяват случаите на кражби и вандалско изскубване на засадени цветя и храсти.
Искам да изостря вниманието на всички съвестни граждани и гости на града, да подават сигнали, в случай че станат свидетели на подобни грозни постъпки. Нека си даваме сметка, че средствата, отделени за озеленяване, са средствата, събрани от нашите данъци. Това са нашите пари, които някой нагло си позволява да присвои.”, написа кметът в социалните мрежи.

Същевременно пет мраморни скулптури, дело на докторанти от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, украсиха зелените площи в Банско.

„За трета поредна година каним млади артисти, които да допълнят градската среда със своето изкуство. Една от пластиките е изработена специално за ФК „Банско”. Тя е във формата на козел, какъвто е герба на нашия клуб, и е поставена в цветната площ пред стадион „Св. Петър”.”, похвали се още градоначалникът.