Шивашкият бос Ал. Синанов вдига СПА комплекс на мястото на текезесарската почивната станция Мирото край Огняново

Голям СПА комплекс вдига на мястото на бившата текезарска почивна станция Мирото на Горни минерални бани в  Огняново текстилният бос Александър Синанов. Кметът на община Гърмен Минка Капитанова подписа гласуваното от ОбС становище, с което даде карт-бланш за изработването на комплексен проект за заявената инвестиционна инициатива на „Вега –Текс“ ЕООД Гоце Делчев на текстилвия бос Александър Синанов. Допустимата височина на сградата на  новия СПА комплекс на  Синанов е 13,60 м. и с показатели- плътност до 30% и  озеленяване до 50 %.

Управителят и собственик на шивашкото дружество „Вега –Текс“ЕООД Александър Синанов е познат в Гоцеделчевско като текстилен предприемач с шивашки цехове, който осигурява работа и поминък на доста хора в региона. Хората са в очакване най- после на мястото на порутената, грозна и ограбена стара сграда, в която навремето почиваха стотици   работещи хора в тогавашното ТКЗС, а и по- късно в АПК, да се превърне в модерен СПА комплекс. Сградата се намира в едно от живописните и спокойни кътчета в курортната зона, непосредствена близост до Мирото на  Горните минерални бани от землището на с. Огняново.

След  разтурването на АПК въпросната станция с цялостното й оборудване бе приватизирана и продадена на покойния благоевградчанин Райчо Димитров /Чората/. Години наред  сградата се охраняваше от гавази на Чората до пълното й ограбване и съсипване и чак преди около 10 години бе продадена  на Синанов.

Запознати коментират, че сграда ще трябва да бъде срината, тъй като е невъзможно да се възстанови. Текстилният бос Синанов е закупил  и съседната недовършена сграда, доскоро собственост  на още двама пишман бизнес съдружници, която ще бъде придадена към новото курортно бижу в региона.

Синанов е един от първите частни  собственици в шивашкия бизнес в Гоце Делчев след 1989 година.  Той  е и един  от щедрите дарители в региона. Последно спонсорира ремонта на джамията в гърменското Ореше.