IT специялистът Васил Ачов: Ловецът Явор Йонтов от Дупница гръмна кучето ми зрелищно от терасата си пред очите на деца и 100 -ти съседи!

Ачов и Бамби

“Ловецът Явор Йонтов застреля показно кучето ми, без причинаот балкона на апартамента си. На метри от Бамби, като я наричахме всички, беше Веселин Трендафилов, а наблизо играеха деца. Йонтов втрещи от ужас квартала, сега искаме справедливост.”- заяви в редакцията на вестник ВЯРА собственикът на убитото куче Васил Ачов. Потресаваща сцена е станала снощи около 19 .00 часа. Убийство потресе града, стотици очевидци взривиха социалните мрежи тази сутрин. Случаят се разиграл вчера, около 19,30 часа пред бл. 88 в ж.к. Бистрица, където живее стрелецът.

“Мой комшия го застреля от терасата си. Има свидетели, полиция, също беше извикана, ветеринарният лекар д-р  Първан Дангов, бивш кмет на Дупница иззе трупа на кучето за аутопсия, а въпросният убиец се покри. Явор Йонтов се казва. Около 50 годишен, ловджия , евреин по произход, без семейство. Кучето беше улично, но аз се грижех за него. Опитвах се да му намеря дом, както съм намерил на още много други. Йонтов работи в охранителна фирма “Саламандър” в София. Същият миналата година стреля с арбалет по кучетата пак. Също е заплашвал с разстрел наш комшия. Всички се страхуват от него, чудим се нормален ли е.  При авария на ЧЕЗ например, нощес в 12 часа излиза и почва да псува и да крещи пред блока. Снощи около 2 часа го чакахме с полицаите да излезе, но не пожела. Скри се в тях като мишка. Нощес между 1.00 и 4.00 часа е избягал с колата си. Ще свидетелстваме всички в полицията в понеделник. Сред свидетелите е и Веселин Трендафилов. От двумесечно го гледаме това кутре, изхвърлиха го пред нашият блок (87-ми). Кръстих го Буба. Толкова любвеобилна и ласкава беше, не лае като ненормална, не дразни, играе, радва се на всеки срещнат. Тази жестокост е необяснима. Йонтов живее в 88-ми блок от там стреля, за да видят всички колко е страшен и колко точен изтрел има. Той насажда страх у хората, всички сме втрещени… Бамби беше на 8 месеца. На 3-тият и 4-тият етаж има апартаменти.

Снимка точно на терасата от която Йоцов стреля. 
Бивш работник съм на фирма “Е.П. Кон” ООД. В следствие на трудова злополука съм на борсата, това е цеха за колоездачни екипи в Джерман. На 25 години съм. Работя в сферата на IT комуникацийте. Почти веднага извикахме полиция. Дойде и Дангов, който го иззе за аутопсия. Около един час му тропахме на вратата на Йоцов, заедно с полицаите, но не пожела да излезе. Има и предишни случаи с него. Миналата година беше стрелял по уличните кучета с арбалет, като съответно пак беше извикана полиция, но полза нямаше. По-интересното е, че нощес е избягал с колата си и най-вероятно ще укрие оръжието, с което е стрелял.”- заяви Ачов.
Потърсихме за коментар Йонтов, но той e изключил телефона си.
Вестник ВЯРА е готово да даде думата на всички, станали свидетели на потресаващата сцена.