Арестуваха тракториста от мелето край Първомай, пловдивчанин: За въпросния трактор съм подавал сигнали, нямаше реакция

Водачът и загиналите при инцидента са от първомайското село Православен.

50-годишният Севал Юсеин, в чийто трактор вчера сутринта се заби Volkswagen Golf и загинаха тримата пътници в него, е арестуван за 24 часа, информират жители на село Православен. Водачът и загиналите са от първомайското село. Според непотвърдена информация селскостопанската машина и прикаченото към нея ремарке не са имали изправни светлини.

От полицията все още няма потвърждение. Злополуката стана между Първомай и Бяла река, а сигналът за нея бе получен в 5,32 ч. Трите жертви – Фахри Мюмюн, Сергей Серафимов и Юсеин Рашид, са на 25, 29 и 30 г. и са били строителни работници.

Лъснаха обаче още нарушения, свързани с трактора убиец. Машината, в която се сблъска автомобил и загинаха трима мъже, постоянно се движила в този участък без светлини. Това твърди пловдивчанин, който често минавал през този път. Той е изключително натоварен, тъй като това е единият от маршрутите към граничния пункт „Маказа“, пише trafficnews.bg.

„Проверете регистъра на телефон 112. За въпросния трактор съм подавал сигнали, тъй като се движи без светлини. Последна дата на сигнала е 26.07.18 г. между 5,00 и 5,30 часа. Въпрос на време беше този инцидент да се случи. Местната полиция дреме в центъра всяка нощ, а за тези трактори няма никаква реакция от тяхна страна. За този случай трябва да има наказани, не искам да се покрива, тъй като толкова души загинаха напразно“, казва мъжът. Той разказа, че този трактор излиза през летните месеци всеки ден около 5 часа без светлини на изхода на Първомай към Бяла река до близките оранжерии.

„Самият аз бях на косъм от инцидент. Веднъж ме засече, защото зави пред мен към оранжериите. Добре че карах с 80 км/ч и успях да намаля, но ако бях с 20 метра по-напред, нямаше да имам шанс да го избегна“, пише пловдивчанинът.