Ваклинов, Маринов и Голди отново в националния, излизат срещу Франция и Русия

Мартин Маринов

Трима баскетболисти, свързани със Самоков, бяха включени в разширения състав на страната ни за мачовете с Франция и Русия. Двубоите ще се играят в средата на септември и са част от първия прозорец от втория етап на същинските квалификации за световното първенство в Китай през 2019 г.

Станислав Ваклинов

Националният селекционер Любомир Минчев повика общо 23-ма състезатели за първия лагер на отбора в Ботевград. Сред тях са самоковецът Станислав Ваклинов, който от новия сезон ще играе под ръководството на Минчев в “Берое”, както и на двама играчи на “Рилски спортист” – Мартин Маринов и Златин Георгиев-Голди.

Някои от получилите повиквателни баскетболисти ще отпаднат от състава, а в края на месеца ще стане ясна официалната група за домакинството на Франция на 13 септември и за гостуването на Русия три дни по-късно.

В разширения списък попаднаха още няколко спортисти, носили през годините екипа на “Рилски” – Асен Великов и Христо Захариев (“Левски Лукойл”), Иван Лилов (“Капошвари”, Унгария), Николай Стоянов (“Берое”).