Новакът „Надежда” победи „Беласица” с 2:1 на „Царско село”

През втората част на срещата петричките футболисти напълно разочароваха с играта си и допуснаха да бъдат надиграни

 

В първия си мач от новото първенство на трета лига отборът на „Беласица” претърпя загуба от новака  в групата „Надежда” от село Доброславци. Срещата се игра на терена на комплекс „Царско село” и бе ръководена  от главния съдия Мартин Спасов от Перник.

През първата част на мача по-добрият отбор на терена бе този на гостите, като отдясно Александър Смилков и Запро Динев оперираха на ниво. Няколко голови ситуации имаше пред вратата на домакините, но само една от тях беше превърната в гол. Това стана в 35-ата минута след като централния нападател на „Беласица”  Васил Тачев се възползва от груба грешка на защитата на домакините и резултатът бе открит за 0:1.

През втората част на мача петричкият тим заигра отново добре, но само за няколко минути. Изскочи удобна ситуация за отбелязване на втори гол след като Аспарух Шамкалов центрира в наказателното поле на домакините, но Васил Тачев  не изигра положението по най-добрия начин и от 7-8 метра изпрати топката в тялото на защитник на „Надежда”.  Постепенно футболистите от отбора  на домакините заиграха  по фланговете  и започнаха  да обстрелват вратата на гостите. В 75-ата минута Благой Таушанов направи един напълно безмислен фаул, който за нещастие донесе и първото попадение във вратата на петричани. Точен от статично положение бе Йордан Каликанов, който изпрати неспасяемо топката зад отлично играещия в този мач вратар Захари Димитров. Минути по-късно централният защитник Марин Георгиев направи груба грешка и Красимир Георгиев от отбора на домакините от близо изпрати топката в мрежата за 2:1. За съжаление това попадение се оказа решаващо за изхода от двубоя и футболистите на „Беласица” напуснаха терена победени от един отбор, който за първи път е участник в трета лига.  Благодарение на отличната игра на новопривлечения вратар Захари Димитров не се стигна до по-тежка загуба.

За пореден път основни единици разочароваха с безличната си игра. Треньорския щаб трябва да помисли тези хора дали да продължават да разхождат фланелките на „Беласица” по зелените терени без да мислят за авторитета на клуба и града или техните места да бъдат заети от млади и перспективни момчета от школата.

През втората част на срещата петричките футболисти напълно разочароваха с играта си и допуснаха да бъдат надиграни и тактически, и игровото от един неизвестен отбор, който прави дебют в трета лига на българското първенство, като в него играят много млади и неопитни футболисти.  Не е ли време да се потърси сметка на хора от отбора, които и през изминалото първенство, и сега продължават да играят слабо и безлично  и имат финансови претенции.

Мачът изгледа и Венцислав Папалюгов, който е определен за нов шеф на клуба. Преди срещата той обяви 50% завишение на премиите, които щеше да изплати лично при победа на „Беласица“. Той напусна двубоя силно огорчен и разочарован.

 

„Спечелихме мача срещу „Беласица”, защото нашите момчета играха с по-голямо желание за спечелване на трите точки. Първото полувреме беше проспано  от наша страна, защото отборът ни е изграден от доста млади състезатели, които търсеха своя облик, притеснени от гостуващия тим, в който играят много опитни и класни футболисти. Второто полувреме рискувахме, като оставихме само трима души в защита и струпахме повече хора в халфовата линия и напред. Тактиката успя и ние сме заслужил победител“, заяви Светослав Цонев -президент на ФК „Надежда”:

„Победата ни е много ценна и за нас беше важно да стартираме като новаци с такава. Адмирации за футболистите, които записаха успешен дебют в нашия клуб, спечелвайки трите точки срещу един именит отбор, какъвто е този на „Беласица“ Петрич“, доволен бе Методи Атанасов – старши треньор на „Надежда”.

 

„Беласица“: Захари Димитров, Марин Георгиев, Костов, Смилков, Шамкалов, Бл.Таушанов, Стоев, Динев (80-Спасов), Марти Таушанов (53-Кръстев), Кабранов, (75-Наков), Тачев.