Огромна опашка се изви за лифта на Паничище, хиляди се метнаха на въжето

Опашката за лифта

Туристи: Паркингът се пукаше по шевовете

Огромна опашка се изви за лифта от курортното селище Паничище към хижа „Рилски езера” през почивните дни, сигнализираха във в. „Вяра” туристи. Хората разказаха, че хиляди са чакали ред да се доберат до кабинка на въжето. Паркингът пък се е пукал по шевовете. Двупосочен билет удря 18 лв., а за пенсионери, ученици и инвалиди таксата е 12 лв.

Янко Янков

Припомняме, приближеният до дупнишките бегълци Братя Галеви – Янко Янков, е новият собственик и съдружник на община Сапарева баня.

 Припомняме, бившият гард на Галеви е купил над 50% от акциите на фирма „Рила Спорт”. Янко Янков е вписан и в Търговския регистър като представител заедно с Ивайло Иванов във фирма „Рила Спорт”. Славейко Стайков, който влиза в Съвета на директорите, заяви за в. „Вяра”, че познава бегло Янков. „Да, той строи 9 къщички за гости на Валявица под Паничище и върти ресторантски бизнес в Сапарева баня. Той няма нищо общо с „Рила Спорт”. Не го познавам добре. 76% от лифта е собственост на „Рила Спорт”, останалите са собственост на общината”, заяви Стайков. Според информацията, качена в Търговския регистър, обаче името на Стайков стои до това на Янко Янков. Рила Спорт” стопанисва въжената линия, 50% от която вече е собственост на Янко Янков. Останалите се поделят от община Сапарева баня и сина на бившия транспортен министър Милен Петров. „Рила Спорт” стопанисва и хижа „Рилски езера”.