Кметът Котев и санданчани склониха глави пред създателя на парка в Сандански Георги Тодоров, зам.-министър Манолев: Да работим за още по-добра визия на града

Духовият оркестър на Костадин Керянчев даде началото на тържеството за 160-годишнината на генерала

Сандански отбеляза тържествено 160 години от рождението на генерал Георги Тодоров в парк “Свети Врач”. Пред паметника на героя, участвал в пет войни, се състоя тържество, чието начало даде Духов оркестър с ръководител Костадин Керянчев към НЧ “Отец Паисий-1919”.

Слово за живота и делото на генерал Георги Тодоров изнесе Петя Костадинова – експерт в Дирекция „Образование и култура” в община Сандански.
За големите заслуги на генерала като създател на парка, офицерската баня, монтиране на бялата мраморна чешма под вековния чинар, прокарване пътя до Катунци и Левуново и мн. др. говори кметът Кирил Котев.


Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев също присъства на церемонията. Той заяви пред санданчани: „Да съхраним съграденото, макар и в трудно време, да работим за по-добра визия на град Сандански, сега и в бъдеще”.
Венци и цветя поднесоха от ОбА, архиерейският наместник Георги Танчев, ОбС, военните, НЧ “Отец Паисий-1919” и др.

На пл. “Атлантически алианс” беше подредена фотоизложба
“Да градиш по време на война! Генерал Тодоров и Втора българска армия в Свети Врач”. Изложбата може да се разгледа и в следващите дни в Археологически музей-Сандански.