Планинското бягане за Купа Бороспорт – Мемориал “Манката” стартира на 16 август в Боровец

На 16 август 2018 в к.к. Боровец ще се проведе втори кръг от традиционните състезания по планинско бягане за купа “Бороспорт”, организиран от Българска федерация по лека атлетика, община Самоков и “Бороспорт”.

Вторият кръг от ежегодната надпревара, по-известен като “Мемориал Манката” ще стартира от горна станция на кабинкова линия Ястребец и ще завърши отново там. В състезанието ще може да се участва на малка обикола – 3 км и голяма обиколка от 7 км.

Както винаги, право на участие имат всички, които споделят ценностите на Българската федерация по лека атлетика и Академия „Планински бягания“ за мир, равноправие и приятелство. Целта на организаторите е да възпитат младите хора в екокултура, любов към България, българската природа и уважение към планината. В “Мемориал Манката” участие вземат много от младите спортни надежди на страната, които в последствие могат да вземат участие в националните отбори на България.

Трети кръг от 18-та купа Бороспорт – мемориал “Бъч” ще се проведе в Боровец на 1 септември 2018 г. Състезанието е кулминация за сезона, тъй като по традиция в него се включват най-добрите планински бегачи в страната.