Очевидци: Любен Асенов, Данчо Емилов и Бисер Емилов пребиха собственика на плаж в Кюстендил, носиха си торби с ядене

Плажният комплекс в кв. „Могилата”

Петър Илиев не пуснал 3-мата роми до плувния комплекс заради частно парти

 

Управителят на един от плажните комплекси в Кюстендил – Петър Илиев, е бил нападнат с юмруци от трима роми, след като отказал да ги пусне. Инцидентът става малко след 15 часа на входа на къпалнята, намираща се в кв. „Могилата”. По информация на кореспондент на в. Вяра това са Любен Асенов, Данчо Емилов и Бисер Емилов с адресни регистрации в кв. „Изток”. Те пристигнали на входа на плажа с пълни торби с храна.

Собственикът на обекта, 44-годишният Петър Илиев, им обяснил, че по това време има частно парти и не могат да влязат в плувния комплекс, разказаха свидетели на неприятната случка.

Това отключило агресията на тримата роми и още на входа започнали да се държат арогантно и да заплашват управителя на плажа и в крайна сметка скочили на бой.

“Държаха се много грубо, крещяха, че имат права и не може да им бъде забранен достъпът до басейните. Единият бе много агресивен и започна пръв да нанася удари с юмруци в областта на главата на собственика на плажа. Ако полицаите не бяха дошли толкова бързо, щеше да стане голямо меле”, казаха още хора, които по това време са били в комплекса.

“Сигналът за инцидента е постъпил чрез телефон 112 вчера около 15,00 ч. Веднага побойниците бяха задържани, като и към момента са в ареста на полицията. На задържаните са съставени актове по УБДХ, работата по случая продължава. Уведомен е и дежурен прокурор“, казаха от пресцентъра на ОДМВР – Кюстендил. Тримата роми са на възраст 41, 42 и 43 години.
Според една от последните информации управителят на плувния комплекс в кв. “Могилата” твърди, че към него са отправени заплахи за убийство и повреждане на имуществото. Жителите на кв. “Изток” казват, че управителят на плажа се е държал провокативно с тях, като е блъснал телефона им.