76-годишният ерген Йордан Игнатов катастрофира в Дупница за първи път в живота си, призна: Живее ми се, обичам да шофирам

Със сълзи на очи пенсионерът изпрати любимото си рено за вторични суровини, има 55 г. стаж зад волана и никога до сега не е попадал в ПТП

Очевидци: Пред възрастния човек изскочи черен мерцедес и той се удари в шофьорската врата

Йордан от Бадино се придвижва с два бастуна и много страда за колата си, не е изпускал сесия на ОбС-Бобошево

 

76-годишният Йордан Игнатав от бобошевското село Бадино претърпя катастрофа на рампата в Дупница, която се оказа първото ПТП в живота му.

Йордан е жив и здрав, но е покрусен от случилото се. Със сълзи на очи той подкара колата си с Пътна помощ към вторични суровини. Любимото му рено се удари с мерцедес в района на рампата.

„Жал ми е. Много се натъжих. Вече няма да мога да ходя на сесиите в Бобошево с любимата си кола”, с тъга в гласа каза пред „Вяра” възрастният шофьор.

ПТП-то бе обслужено от КАТ-Дупница.

Той призна, че дори и на 76 години живо се интересува от случващото се в община Бобошево и редовно присъства на сесии, за да е в крак с най-актуалните проблеми и събития.

„Всичко си има първи път. Ето катастрофирах за първи път в живота си”, сподели притесненият Йордан. Той призна пред „Вяра”: „Кара ми се много. Обичам да шофирам. Изобщо много ми се живее. С колата човек има много големи възможности. Може да контактува с други хора, да пътува…”, каза Йордан. Кметът на Слатино Сашка Тренева казва за него, че той е човек, който не пропуска сесия в Бобошево, че е много интелигентен и добър.

Произшествието, в което дядото попадна, бе обслужено от служетели на КАТ-Дупница. Очевидци на катастрофата разказаха, че униформените са се отнесли много внимателно към възрастния шофьор и са му съдействали да повика „Пътна помощ”. Очевидци разказаха, че пред реното на Йордан е изскочил черен мерцедес и той се е ударил в шофьорската врата на мерцедеса.

„Йордан Игнатов се придвижва с два бастуна и автомобилът му вършеше много добра работа”, споделиха негови приятели. Последното идване в Дупница на бадинския ерген се оказа фатално за реното му. То е с пробито казанче, изтече му двигателното масло и бе с пробит радиатор.

Йордан е с 55-годишен стаж зад волана и досега не е имал произшествие.