9-годишната Йоана Левчева от Големо село се качва на сцената на детския „Пирин фолк” с песента „Диме, Диме“

Йоана Левчева

Семейство Гоцеви – Георги, Иван и внукът Георги, са специалните гости на фестивала в Сандански, Гуна Иванова ще се изяви с внучките й Ива и Велислава Костадинови

Над 70 изпълнители от 3 поколения излизат на сцената на „Пирин фолк” в Сандански, съобщиха организаторите. За втора поредна година курортният град ще посрещне и участници в конкурса за деца – „Детски Пирин фолк“. Сред малките изпълнители на сцената ще излезе и 9-годишната Йоана Левчева от бобовдолското Големо село.

Кирилка Ръбачева

Йоана е в трети клас в СУ “Хр. Ботев” – Бобов дол. Тя е част от ФА Бобов дол при НЧ “Миньор 2006” с ръководители Димана и Боян Боянови по солфеж и тамбура, Антоанета Асенова-Данова и Васил Георгиев народни танци.
Йоана е участвала в много фолклорни конкурси, от които е взела много награди. Има първо място от „Орфееви таланти” през 2017 г., първо място от “Слънце иде…”, първо място от “Струма пее” 2014 и др.  Йоана Левчева и Георги Гоцев-внук откриха първия „Детски Пирин Фолк“ Сандански 2017г. На „Детски Пирин Фолк“ Сандански 2018 г. ще се представи самостоятелно с изпълнение на живо на песента „Диме, Диме“.

Друга малка чаровница, която ще излезе на сцената, е Кирилка Ръбачева от Сандански. Тя е ученичка е в 1-ви клас във Второ основно училище “Христо Смирненски”- гр. Сандански.

Гуна Иванова с внучките

От 6-годишна изучава народно пеене с вокална педагожка Магдалена Танчева при Неделно училище към храм “Св. Георги”. До момента се е явявала на няколко музикални конкурса. През 2018 г. на 18-ия национален детски фолклорен конкурс “Орфеево изворче” – гр. Стара Загора, на който печели 1-ва награда и Покана за заснемане на видеоклип в телевизионното студио на НЧ “Св. Климент Охридски”. На „Детски Пирин Фолк“ Сандански 2018 г. ще се представи самостоятелно с изпълнение на живо на песента „Садила мома“.

Георги Гоцев и сина му

На фестивала ще има и много изненади, като една от тях е рецитал на три поколения певци Гоцеви: Георги Гоцев, син Иван и внук Георги. Те ще поднесат специална изненада на публиката. След тях, отново символ на приемственост между поколенията, ще се изявят фолклорната икона Гуна Иванова и внучките й Ива и Велислава Костадинови.