Асфалтират паркинга на Руския битак в Перник за над 72 000 лв., кметът Церовска: Въпреки кризата успяхме да заделим пари от бюджета

Кметът на Перник Вяра Церовска и заместникът й Владислав Караилиев инспектираха напредъка по строително-ремонтните дейности на паркинга на така наречения Руски битак в Перник. В края на месец септември обектът ще бъде с нова асфалтова настилка и ще влезе в експлоатация. Фирмата, изпълняваща поръчката, е „Асфалтинг“ООД.

„Въпреки финансовата криза, в която се намира община Перник, това, което определяме като най-важно, се опитваме да го направим. Този паркинг не беше асфалтиран от много години. Всички знаем колко е натоварено движението и за да има ред, се опитваме да въвеждаме нещата последователно“, коментира кметът Вяра Церовска.  Градоначалникът припомни, че това е четвъртият паркинг, който общината изгражда, и се надява да бъде в интерес и полза на перничани. Обектът е част от капиталовия списък и средствата са заделени от общинския бюджет на стойност 72 761,04 лв. с ДДС.

„Аз като гражданин също паркирам и се движа, отчитам необходимостите така, както съм ги чувствала и когато и не съм била кмет. Това, което е важно за моите съграждани, е да успеем да реализираме асфалтирането по най-добрия начин“, сподели още кметът.