Самоковката Ивана Николова мушна 20 точки на Исландия на европейското за девойки

Николова с националния екип

Девойките на България завършиха на 20-о място на европейското първенство по баскетбол в Австрия. След като завършиха пети от шест отбора в предварителната си група с баланс от един успех и четири поражения, “трикольорките” записаха още една победа и две загуби в двубоите за разпределение на местата от 17-о до 24-то. Състезателките на Александър Алексиев се справиха с връстничките си от Грузия с 80:69, но впоследствие отстъпиха на Черна гора (52:79) и на Исландия – 71:75.

Именно срещу коравите скандинавки самоковката Ивана Николова изигра най-силния си мач на шампионата. Николова бе навсякъде по игрището и завърши дуела с внушителните 20 точки – най-много от всички в тима. Християна Николова влезе като резерва и се отчете с 2 пункта и 4 борби, а третата баскетболистка на “Рилски спортист” – Радина Живачка, не взе участие в срещата.

Националките приключиха участието си в шампионата с отрицателен баланс от 2 победи и 6 загуби, което едва ли ще бъде добре прието от ръководните фактори в баскетболната федерация.