Хореографът Д. Диканска за скандала на Езерата: Танцьорите от ТС “Зора” и фолк фитнес не са вандали, децата прославят не само Дупница, но и България

Дилиана Диканска

След скандала около опита за рекорд на Седемте рилски езера, който сериозно разбуни духовете, съветникът от ГЕРБ в ОбС – Дупница и хореограф Дилиана Диканска излезе с емоционално изказване в социалните мрежи.


Кадърът с танцьорите, нагазили в езерото, разбуни духовете.

„След всички клевети и помия, които се изляха върху танцьорите от ТС “Зора” и фолк фитнес при НЧ “Зора 1858” – гр. Дупница, аз хореографът – Дилиана Диканска, чакам извинение! Публично, точно и от душа! Може би съм наивна и търпелива, но не се обяснявах и не писах, защото просто нямаше за какво”, написа тя във фейсбук.
„Вие публично наричате “вандали” децата на Дупница, които участват във всяка благотворителна кауза на града ни, на всеки голям празник те са в основата на концертната програма, от конкурсите на национално ниво се връщат винаги с призови отличия, а от международните фестивали с най-голямото признание на публиката! Тези деца прославят не само Дупница, но и България. Те с голямо вдъхновение участваха и в други два рекламни филма на режисьора Пламен Мирянов и показват красотата на уникалния ни фолклор на най-емблематичната сцена на нашия край Седемте рилски езера. Тези деца девет години подред придружават всички групи по време на ежегодния поход, който е част от НФФ “Рила ни гледа” и са напълно запознати с изискванията и правилата на Национален парк „Рила”.
Нищо хубаво ли не видяхте от публикуваните снимки, клипове и коментари? Защо не засегнахте дори за миг най-голямата идея, събрала ни всички тези танцьори от различни краища на България на билото на Седемте рилски езера, а именно „Най-голямото планинско хоро на 2200 м надморска височина?”, пише тя и е категорична, че танцьорите не са вандали. „Това са нашите деца, които, докато връстниците им се разхождат по площада или ходят на плаж, са в залата и се трудят, потят и учат все по-нови хора, стъпки и комбинации, за да могат всяка година да зарадват обществеността на Дупница с нови танци, постановки и спектакли”, пише още Диканска.