Мустафа Кичуков

Смъртта на детето помрачи богородичния събор в гърменското село, погребаха го и мюсюлмани, и християни

14-годишният Мустафа Кичуков от гърменското село Огняново издъхна трагично след дълга битка с левкемията. Смъртта на момчето помрачи големия богородичен събор в Огняново. Ден преди светлия християнски празник християни и мюсюлмани изпратиха винаги усмихнатия Мустафа Кичуков. Детето почина  в дома си след 2-годишно упорито лечение в Германия и София от тежката левкемия. Лекарите му я откриха през 2016 г., но за съжаление болестта е била в доста напреднал стадий.

Въпреки финансовите затруднения близките на Мустафа  направиха всичко възможно да проведат животоспасяващо лечение на момчето и в Германия. В помощ за лечението на Мустафа в Огняново бяха проведени няколко кампании за набиране на средства от младежите от БЧК.

Малкият Мустафа бе погребан вчера. Гастарбайтери от Гоцеделчевско в Германия, които по време на лечението са помагали на семейството, вчера заляха със съболезнования фейсбук с молби към Всевишния да даде сили на родителите и близките да преживеят тежката загуба. Екипът ни също изказва съболезнования.

 

1 коментар

  1. Много е тъжно да загубиш такова прекрасно момче.Съболезнования на семейството и близките му.Бог да го прости.Нека почива в мир.Няма ли лекарства за тези коварни болести.Защо няма превантивностза здравето ни?Даваме 5 милиарда народни пари за здравеопазване всяка година, а много млади хора,деца и възрастни умират от болести.Бог да ни пази.

Comments are closed.