Вдъхновяващи истории как проблемите се преодоляват с чест, достойнство и сила! Слепият Бочели: Това, че не можеш да виждаш света с очите си, не oзначава, че не можеш със сърцето си

Ник Вуйчич

Ник няма ръце и крака, но е щастлив човек, когато го попитат какво се е случило, отговаря: Цигарите са виновни

 

Често се случва проблемите буквално да преобърнат живота ни, правят го черно-бял – или понякога дори по-лош. За някои от нас може да е временна фаза, но за други това е промяна на живота.

Бил Портър

В такива моменти е важно да се чувства подкрепа от близки и приятели и да се стремим да продължим напред и да надскочим себе си! Представяме ви историите на обикновени хора, които са се сблъсквали с жестоки събития и са успели да ги преодолеят с достойнство, чест и сила!

 

Евгений Смирнов

Ник Вуйчич

Ник е без ръце и крака. Той се превръща в уникално доказателство, че във всяка ситуация – дори и в най-труднaтa – можете да намерите себе си и да станете щастлив човек.

Олеся Владикина

Ник играе голф, сърфира, пътува по света, дава мотивационни речи и наскоро той стана баща за втори път. Когато децата на улицата питат какво се е случило с него, той уверено отговоря: „Това е така заради цигарите!”

Бил Портър

Когато имаш цел и по-важното – желание да я постигнеш, болестта не е пречка. Въпреки че Бил Портър има церебрална парализа, желанието му е да работи в продажбите. Той постига целта си, а по-късно се превръща в един от най-добрите търговци в Америка. Филмът “От врата до врата” е посветен на неговия дух.

Евгений Смирнов

Няма нищо по-лошо от танцьор да загуби способността да танцува. Евгений Смирнов, руски брейк денс шампион, губи крака си в пътен инцидент. Въпреки това не се отказва. Налага му се да се учи наново да танцува. Изпълнението му по танцово шоу се превръща в чудесен пример не само за силата на човешкия дух, но също така и факта, че можете да танцувате невероятно готино дори и без крака.

Олеся Владикина

Погледнете това очарователно и красиво момиче. Въпреки че тя е само на 20, тя е страдала много: инцидент в Тайланд отнема не само лявата й ръка, но също така и приятелката й. Въпреки промените в живота тя не се отказва. След инцидента тя участва в параолимпийските игри два пъти, като печели първото място и поставя световен рекорд. Между другото тя отказва да носи протеза (“Това е ужасно неудобно”, казва тя) и прави всичко перфектно с една ръка.

Силвестър Сталоун

Силвестър Сталоун

В резултат на родова травма долната лява страна на лицето му е парализирана и езикът му е частично парализиран (затова той е с малко неясен говор). Сега отговорете само на един въпрос: Дали това наистина го спира да се превърне в един от най-великите актьори на нашето време?

Андреа Бочели

Андреа Бочели

Слепотата лишава човек от способността да вижда света, но не и да го почувства. Може би това помага на италианеца Андреа Бочели да завладява и вдъхновява с енергия публиката чрез песните си. Андреа Бочели е баща на три деца и наскоро се е оженил повторно. Той се радва на живота си. Както той казва: “Това, че не можеш да виждаш света с очите си, не oзначава, че не можеш със сърцето си.”

Ксения Безуглова

Ксения Безуглова

Майка на две деца, тя е носител на награда от италиански конкурс за красота сред ползвателите на инвалидни колички, наречен Vertical. Тя е социален активист, който иска да направи околната среда по-удобна за хора в инвалидни колички. Тя е човек, който се радва на живота си и все още има много планове. Тази жена, с невероятен дух и безкраен оптимизъм, е ярък пример, че можете да преодолеете всичко!