Каре от “Рилски спортист” част от националния за момичета до 14 г. на силния турнир “Словения бол”

Четири състезателки от шампионския отбор на "Рилски" ще защитават националния трикольор в Словения.

Четири състезателки от шампионския състав на “Рилски спортист” отпътуваха с националния отбор за момичета до 14 години за Словения, където ще участват в силен международен турнир. Националния трикольор ще защитават Габриела Бандова, Гергана Зашова, Ивана Бонева и Радина Илиева. Те съставляват една трета от общо 12-те баскетболистки на тандема Ивайло Христов – Маргарита Маринкова.

Общо 32 спортистки участваха в 2-седмичен лагер в “Арена Самоков”, като сред тях бяха и още три момичета от “Рилски” – Емили Симеонова, Ивана Вълчева и Мира Гавраилова, които обаче не бяха включени в силно съкратения състав за Словения.

“Всички състезателки се стараха много през изминалите дни в тренировъчния процес, което не може да не ме радва. Надпреварата в Словения обаче е много силна и трябва да дадем всичко от себе си, ако искаме да стигнем напред. На предстоящия турнир противниците ще са по-добре подготвени тактически, тъй като тук на подрастващите им забраняват определени тренировки”, изрази опасения Маринкова, която предвожда момичетата на “Рилски спортист” до 14 години.

Иначе водач на родната делегация ще бъде европейската клубна шампионка, бивша наставничка в школата на “Рилски спортист” и настоящ член на Управителния съвет на БФБ Красимира Банова.

Съперници на България в Словен градец ще бъдат селекциите на на Италия, Сърбия, Украйна и Унгария, а в другия поток са тимовете на Македония, Латвия, Хърватия, Израел и домакините от Словения.