3 домашни метода срещу досадните косъмчета – махнете ги с яйце и нишесте

Лятото е време за разголени рокли, потници, шорти и, разбира се, бикини. Всички дами обичаме да показваме гладката си кожа, а да си го признаем – напоследък и мъжете залагат на бръснати крайници. Е да, но всички знаем, че бръсненето е неефективно и супер досадно. Бръсненето причинява дразнене, врастнали косъмчета, а резултатите са УАУ само за около 24 часа.

  1. Захар и лимонов сок

Захарта и лимонът са добре известни съставки, когато става дума за борба с нежеланите косми. Те са компоненти на захарната паста – восъчно вещество, което премахва космите лесно и за дълго време. Въпреки че процесът е болезнен, резултатите могат да продължат до 4 седмици и да не причинят толкова врастнали косъмчета. Между другото, ако добавите мед, можете лесно да го направите в микровълнова печка.

За това ще ви трябва:
1 чаша захар
1/4 чаша мед
сок от 1/2 лимон (2 супени лъжици)

Начин на приготвяне:
Смесете съставките в купа и разбъркайте, докато стане гладка, след това я поставете в микровълнова фурна за 2 минути. Извадете я и разбъркайте на всеки 20-30 секунди. Преди употреба охладете.

Бонус:
Лимонът е кисел, така че той действа и като избелващ агент, правейки косъмчетата ви по-светли и почти незабележими, като същевременно забавя растежа им.

  1. Яйце и царевично нишесте

Правили ли сте някога маска на лицето с яйце? Ако да, то знаете колко много „скубе”, щом тръгнете да я отлепяте от лицето си. Е, това се дължи на яйцето, което доста добре се „всмуква” не само в порите, но и в косъмчетата. Ето затова яйцето е идеално и за обезкосмяване.

За това ще ви трябва:
Вземете едно яйце, но използвайте само белтъка. Добавете 1/2 супена лъжица царевично нишесте, 1 супена лъжица захар и разбъркайте добре.

Какво да правите?
Нанесете пастата върху косъмчетата и я оставете да изсъхне (да, ще трябва да седите известно време с вдигнати ръце, но бъдете търпеливи). След това смело я отлепете!

  1. Мляко и куркума

Ето още един метод, който ще ви помогне да се отървете от косъмчетата и да забавите растежа им.

Всичко, от което се нуждаеш, е:
3 ч.л. прах от куркума
1 ч.л. мляко

Сега разбъркайте тези съставки в гъста паста и я прикрепете към окосмената област за 20-30 минути, докато пастата напълно изсъхне. Когато времето изтече, вземете кърпа, намокрете я с топла вода, сложете я върху пастата и разтрийте с кръгови движения. След това измийте останалото и изсушете с кърпа. Повторете редовно, за да има видим ефект. / jenata.blitz.bg